| Tytuł: | Wybielanie zębów |
| Autor: | kamila 15.3.2011, 13:15 |
| Mam pytanie odnośnie wybielania zębów. Czy ktoś moze sie tego podjął?? Sama nie wiem czy zaryzykować. Nie chodzi o paski tylko wybielanie u dentysty w gabiniecie. Nakłada jakis zel na 1 godzine. Sa roznie opinie. Jadni mowia ze pozniej moge miec zeby we wszytkich kolorach teczy natomiast inni ze ta metoda jest poprostu wspaniala i dziala idealnie w 100%. Ciekawa jestem Waszej opini. Czekam na odpowiedzi... | |
| Autor: | arturek 18.3.2011, 09:16 |
| to jest dość dobra metoda. jednak musisz pamiętać, że po takim wybielaniu możesz potem cierpieć na nadwrażliwość zębów.... bbrrrr.... sam zabieg raczej nie boli, ale później przy jedzeniu zimnych lub gorących rzeczy możesz odczuwać ostry przeszywający ból. z tego co wiem niektórzy odczuwają taki ból przez dłuższy czas..... | |
| Autor: | monia 21.3.2011, 08:30 |
| ja miałem taki ból właśnie po wybieleniu zębów i polecam pyralginę ona mi pomogła | |
| Autor: | rysiek 21.3.2011, 12:00 |
| monia mały błąd Ci się wkradł ;), ale faktycznie zgadzam się z Tobą, że pyralgina upora się z każdym bólem | |
| Autor: | monia 22.3.2011, 08:10 |
| no tak szybko się pisało i małe przejęzyczenie ;) a czy ktoś z was stosował sposoby domowe na wybielenie zębów? | |
| Autor: | kasia 22.3.2011, 13:22 |
| na wybielanie zębów mogę polecić paski wybielajace dostępne są one w sklepach przykleja się je na 30 minut i widać efekt, nie polecam wybielania cytryną... | |

Protezy zębowe
Protezy zębowe przeznaczone są dla osób, które mają całkowite lub częściowe braki w uzębieniu. Wyglądają naturalnie i estetycznie, chociaż mogą powodować pewien dyskomfort. Więcej
Zgorzel zęba
Miazga zęba, która jest zainfekowana najczęściej obumiera. Warto dodać, iż bakterie zazwyczaj, uderzają w zęby które są już zaplombowane. Zgorzel zęba powoduje często nieprzyjemny zapach z buzi, który jest wynikiem popsutego zęba czy korzenia.
Laserowe wybielanie zębów
Poza laserowym wybielaniem zębów, wysoką skuteczność uzyskuje się po zastosowaniu metod Pola Office oraz Opalescence X-Boost, przy czym w pierwszej, lekarz może użyć lampy, choć nie stanowi to warunku.